Despre proiect

PROBLEMA:

Mass-media are nevoie de ONG-uri și ONG-urile au nevoie de mass-media. Totuși, mass media prezintă sporadic și inconsistent acțiunile și rezultatele ONG-urilor, excluzînd astfel expertiza ONG-urilor din subiectele prezentate. Consecințele? Locul vocilor specializate din ONG-uri e luat la televiziuni, în ziare sau online, de către analiștii „omniscienți” ce se pronunță indiferent de domeniu.

Neglijarea expertizei ONG în politici și procese democratice de către media contribuie la slaba calitate a informației prezentate cetățenilor, ce conduce la scăderea așteptărilor și încrederii în presă.

 

Propunerea:

Un model de colaborare între jurnaliști și experții din ONG-uri prin realizarea de materiale jurnalistice și a unei baze de date care să pună în valoare expertiza societății civile.

  • Realizarea unei baze de date cu ONG-urile din România și experții din cadrul acestora
  • Organizarea de sesiuni de informare și mese rotunde în cadrul cărora reprezentanții societății civile și jurnaliștii vor colabora pemntru realizarea de materiale jurnalistice
  • Realizarea de materiale jurnalistice prin colaborarea între jurnaliști și ONGiști pe teme de actualitate
  • Realizarea unui ghid care va promova modelul și buna practică dezvoltată în cadrul proiectului și experiența ONGiștilor și a jurnaliștilor

 

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org și www.fondong.fdsc.ro.